Menu

Zorgverzekering via gemeente: wat is de Gemeentepolis?

Wil je een zorgverzekering via de gemeente aanvragen? Je kunt misschien gebruik maken van een speciale zorgverzekering: de Gemeentepolis. De gemeente betaalt mee aan de premie en in veel gemeenten betaal je €0 eigen risico. Je krijgt korting op de premie en kunt toch rekenen op een goede dekking voor belangrijke zorg.

christian-dubovan-Y_x747Yshlw-unsplash

Goedkope zorgverzekering

De zorgverzekering via de gemeente is een goede keuze zonder dat je daar een te hoge premie voor betaalt. Dit komt doordat de gemeente vaak meebetaalt of omdat de zorgverzekeraar een korting geeft. Of allebei, zodat je twee voordelen hebt.

Benieuwd of je hier gebruik van kunt maken? Dat kan in 3 duidelijke stappen:

  1. Beschikbaar in jouw gemeente?
    Bekijk online (https://www.gezondverzekerd.nl) of je in jouw gemeente een speciale zorgverzekering kunt afsluiten. De meeste gemeenten in Nederland bieden een Gemeentepolis aan.
  2. Kom je in aanmerking?
    Wil je weten of je er gebruik van kunt maken? De zorgverzekering via de gemeente is er voor iedereen met een laag inkomen, tot 130 procent van het minimumloon. De Gemeentepolis is ook voor jou bedoeld als je naast een laag inkomen chronisch ziek bent of een beperking hebt.
  3. Aanvragen en afsluiten
    Kun je er gebruik van maken en biedt jouw gemeente de speciale zorgverzekering aan? Je kunt online jouw Gemeentepolis aanvragen.

Gemeentepolis: zorgverzekering via gemeente

Met de Gemeentepolis kies je voor een zorgverzekering via de gemeente. Speciaal voor iedereen met een laag inkomen en voor chronisch zieken en mensen met een beperking. Zodat je minder betaalt en toch kunt rekenen op méér zorgverzekering.

Als je kijkt hoeveel zorgkosten er vergoed worden is de zorgverzekering via de gemeente vaak goedkoper dan een collectieve zorgverzekering of een individuele (normale) zorgverzekering. Je krijgt korting op de premie en betaalt bijvoorbeeld €0 eigen risico. Soms hoef je geen eigen bijdrage te betalen en kun je toch rekenen op een uitgebreide aanvullende verzekering.