Menu

Zorgverzekering voor ZZP’ers: waarop moet ik letten?

Zorgverzekering voor ZZP’ers gezocht? Speciaal voor zelfstandigen zonder personeel, zodat je daar als ondernemer gebruik van kunt maken. Met een goede dekking voor zorgkosten, zonder dat je daarvoor een hoge premie betaalt.

pexels-andrea-piacquadio-3808008

Heb ik een speciale ZZP-zorgverzekering nodig?

Ben je ZZP’er en heb je een zorgverzekering nodig? Je hoeft daarvoor geen speciale verzekering af te sluiten. Je kunt als zelfstandige gewoon gebruik maken van de verzekeringen die er ook voor ieder ander zijn.

Hoe dat komt? Jouw zorgverzekering sluit je privé af. Dit staat los van het werk dat je doet, en ook of je ondernemer bent. Iedere Nederlander moet minimaal een basisverzekering voor zorg afsluiten. Je kunt dat vrijwillig uitbreiden met een aanvullende verzekering. Dat geldt voor werknemers in loondienst, voor ZZP’ers met een eigen bedrijf en bijvoorbeeld voor iedereen met een uitkering.

Tip: zeker weten dat je goed verzekerd bent? Denk na over de risico’s die je als ZZP’er loopt. Werk je veel met je handen of de rest van je lichaam? Kijk goed naar de dekkingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie.

Zorgverzekering voor ZZP’ers: net als ieder ander

De zorgverzekering voor ZZP’ers sluit je gewoon privé af. Het is een verzekering zoals voor iedereen die geen zelfstandig ondernemer is.

Je kunt online zorgverzekeringen vergelijken, zonder dat je rekening moet houden met speciale voorwaarden. Je hoeft de verzekeraar bovendien niet aan te geven dat je ondernemer bent.

Heb je zorg nodig, als je ziek wordt of te maken krijgt met een ongeluk? Het maakt niet uit of dit tijdens je werk of privé gebeurt. Je kunt in beide gevallen gebruik maken van de zorgverzekering.

Er is wat dat betreft geen speciale zorgverzekering voor ZZP’ers. Wel kun je rekening houden met de risico’s die je tijdens je werk loopt. Bijvoorbeeld om een aanvullende zorgverzekering te kiezen, bovenop de verplichte basisverzekering voor de zorg.

Als je ZZP’er bent met een laag inkomen kun je misschien meedoen aan de Gemeentepolis, dat is een speciale collectieve zorgverzekering van je gemeente. Kijk hiervoor op Gezondverzekerd.nl.

Ook interessant voor jou