Menu

Gratis hulp bij schulden: SchuldHulpMaatje

Zoek je gratis hulp bij schulden? Er staan veel vrijwilligers voor je klaar die je daar graag bij helpen. Bijvoorbeeld bij SchuldHulpMaatje. Je kunt je daar gratis aanmelden als de organisatie actief is in jouw gemeente.

BS&F 64

Tip: is SchuldHulpMaatje niet actief in jouw gemeente? De gemeente kan je misschien toch helpen met jouw schulden. Vraag er om hulp, ook als je nu nog geen schulden hebt maar de kosten hoger ziet worden of als je geen inkomen meer hebt. Wacht daar niet mee.

Wat is SchuldHulpMaatje?

Heb je schulden of denk je daarmee te maken te krijgen? Het is belangrijk om op tijd hulp te zoeken. Bijvoorbeeld bij SchuldHulpMaatje, waar je gratis hulp kunt krijgen. Vrijwilligers helpen je via internet of komen naar je toe. Zodat er een deskundige met je meekijkt en je persoonlijk kan helpen met de schulden die je hebt. Of met de problemen die je verwacht, zodat je dat misschien nog kunt voorkomen.

SchuldHulpMaatje haalt z’n inspiratie uit naastenliefde. De organisatie wil zoveel mogelijk anderen helpen, bijvoorbeeld als jij te maken hebt met schulden. Je krijgt dan de aandacht, eventuele zorg en hulp die je verdient. Om de situatie beter aan te kunnen en je te helpen om de schulden onder controle te krijgen. Zodat je uit de schulden komt en daar niet opnieuw mee te maken zal krijgen.

Tip: SchuldHulpMaatje werkt samen met de schuldhulpverlening door de gemeente. De organisatie werkt samen met jouw gemeente, andere overheden en maatschappelijke initiatieven. De hulp komt grotendeels vanuit de kerken en christelijke geloofsgemeenschappen. Zij proberen je samen te helpen om uit de schulden te komen.

Schuldenvrij leven

Het is de missie van SchuldHulpMaatje om je met gratis hulp bij schulden te helpen aan een schuldenvrij leven:

 • Terugbetalen van schulden
  Heb je schulden, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Je krijgt hulp bij het terugbetalen van jouw schulden. Door goede afspraken te maken met schuldeisers. Of door kwijtschelding aan te vragen.
 • Voorkomen van nieuwe schulden
  Het is belangrijk om geen nieuwe schulden meer te maken. Jouw SchuldHulpMaatje helpt je de inkomsten en uitgaven op een rij te zetten. Zodat je iedere maand genoeg overhoudt om niet (opnieuw) in de schulden te komen.
 • Andere mensen leren kennen
  Met de gratis hulp door SchuldHulpMaatje kun je anderen leren kennen. Anderen die ook schulden hebben of die daaruit zijn gekomen. Om jou te laten zien hoe ze het nu voor elkaar krijgen om schuldenvrij te blijven.
 • Dreigende problemen voorkomen
  Jouw SchuldHulpMaatje herkent dreigende problemen. En kan je helpen om schulden te voorkomen. Door op tijd in te grijpen en je te laten zien hoe je hier in de toekomst beter mee om kunt gaan.

Spreekuur en samen aan de slag

Je kunt je online aanmelden bij SchuldHulpMaatje. De organisatie wijst een maatje voor je aan, die je kan begeleiden en ondersteunen. Dit voorkomt dat de schulden verder oplopen en helpt je met de terugbetaling daarvan. Zodra je er financieel weer bovenop bent leren ze je om geen nieuwe schulden te maken.

Let op: jouw SchuldHulpMaatje neemt geen schuld van je over en doet geen betalingen. Het is een maatje dat met je meedenkt, je kan ondersteunen en begeleiden.

SchuldHulpMaatje gebruikt internetcampagnes, de Postcode Preventie Aanpak en heeft websites zoals uitdeschulden.nu, moneyfit.nl en eerstehulpbijschulden.nl. Je vindt op die websites meer informatie over de beste manier om met jouw schulden om te gaan of om die te voorkomen.

Tip: steeds meer gemeenten waar SchuldHulpMaatje actief is bieden een gratis inloopspreekuur aan. Je kunt daar naartoe, als je schulden hebt of vragen hebt over geld. Soms is een gesprek met een maatje genoeg om je verder te helpen.

Gratis hulp bij schulden

Wil je gratis hulp bij schulden, door een SchuldHulpMaatje? Je kunt je online aanmelden als je hulp nodig hebt. Leg online kort jouw situatie uit, zodat de organisatie je kan helpen om daar een maatje bij te vinden. Dat je kan helpen en ondersteunen. Bijvoorbeeld om jouw schulden terug te betalen, nieuwe schulden te voorkomen en over een tijdje (weer) schuldenvrij te leven.

Meer weten over hulp bij schulden of over jouw uitgaven en schulden? Lees het in onze Gezondverzekerd.nl Bieb.

Ook interessant voor jou